Extra nycklar till säkerhetsdörrarna

Information om hur ni går tillväga för att beställa fler nycklar till våra nya säkerhetsdörrar.

Underlåset

Vi har anlitat Södermalms Lås AB, Bondegatan 1 (hörnet Götgatan), att vara systemansvariga för låsen till våra säkerhetsdörrar. Detta innebär att det är endast hos dem vi kan beställa extra nycklar till underlåsen då de är kopieringsskyddade. 

Beställning görs i butiken och nycklarna beräknas vara färdiga för avhämtning efter 3 dagar. För att hämta upp dem behöver vi legitimera oss och uppvisa en av de nycklar vi redan har. Lite senare kommer det även vara möjligt att beställa via deras hemsida.

Det kommer tyvärr att dröja en tid innan alla uppgifter kring vårt låssystem har hunnit föras över från låstillverkaren ASSA. I nuläget kan de inte säga hur länge, men man gör allt för att påskynda handläggningen. Det innebär att inga nycklar ännu kan levereras, men beställningar kan göras och Södermalms Lås meddelar då via mail eller SMS när nycklarna är klara. Vi kommer också att meddela så fort vi får besked att allt är klart för nyckeltillverkning.

Överlåset

När det gäller överlåsen är dessa ej kopieringsskyddade och kan därför beställas och i regel tillverkas medan vi väntar. Det räcker att ta med en av de befintliga nycklarna.

För er som har ett akut behov av fler nycklar rekommenderar vi att beställa nycklar till överlåset och i så fall endast använda överlåset tills tillverkning av de andra nycklarna är igång.