Vårstädning 14 mars

Detta års vårstädning blir lite annorlunda, eftersom vi inte kan ha en container då bygghissen står kvar. Vi kommer därför få våra grovsopor upphämtade med lastbil.

Vårstädning av källarförråden börjar imorgon så som sagt, men denna gång kommer ni få lägga alla sopor nere i gamla garaget på utmärkta platser. I nästa vecka kommer erbjuds Återvinnarna ta det de vill ha och sedan kommer lastbil och hämtar upp resten. Det är viktigt att alla hjälper till att hålla ordning i källaren under helgen och hjälps åt att se till att saker hamnar på rätt ställe. Vi sätter fram kvastar, så att man kan sopa upp om något går sönder.

Blandade grovsopor läggs i en stor hög, både brännbart och ej brännbart. Försök att packa ihop saker, så att vi inte beöver betala extra för tiden det tar att packa ihop. Och stapla och träng ihop så att sakerna får plats på utsatt ställe. Saker som du tror kan komma någon annan till godo, tex hela rena kläder, fina möbler, böcker eller andra prylar läggs på en avsatt plats märkt SECOND HAND. Där finns möjlighet för alla medlemmar att fynda och resten hämtas av Återvinnarna.

Det är mycket viktigt att ni sorterar enligt nedan:

EL: Det kommer finnas plats för EL, dvs allt som har sladd eller går på batteri samt glödlampor. Det är vaktigt att detta inte blandas med det andra, eftersom förningen då får böta.

KEM: Det kommer även finnas plats för KEM, dvs färg, kemrester, nagellack mm Inte heller detta får blandas med det andra

Vi är tacksamma om papp, plats och metall bärs ned till återvinningsstationen på tex Östgötagatan. Tidningar och glas slängs som vanligt i 99:an. Tidningar kan även slängas i 104. Trasiga textiler kan med fördel lämnas H&M eller Lindex för återvinning i hopknytna påsar. Där får man en rabattkupong mot inlämnandet. Det är onödigt att förningen betalar för hämtning av dessa saker.